Ce este Black Friday?

Black Friday este o zi din an cand magazinele online si offline ofera posibilitatea achiztionarii de produse (si servicii) cu preturi foarte mici. Initial acest eveniment de shopping a fost organizat in America si ulterior a fost “exportat” in toata lumea.

In Romania, prima editia a Black Friday – o zi speciala cu super-reduceri, a fost organizata de cel mai mare magazin online – eMag in luna noiembrie 2011. Alaturi de eMag au venit si alte magazine online care au oferit produse cu reduceri foarte mari, reduceri ce ajung si pana la 98% in cazul cartilor, de exemplu.

Incepand cu editia din 2012, eMag a decis sa organizeze Black Friday cu o saptamana inaintea zilei oficiale in care peste tot in lume se organizeaza acest eveniment de mega-shopping. Alaturi de eMag, asa cum era de asteptat, s-au alaturat si multe alte magazine online si astfel in Romania se organizeaza Black Friday in 2 zile de vineri consecutiv: in penultima si ultima zi de vineri a lunii noiembrie, in fiecare an. Dar pentru ca apetitul romanilor pentru cumparaturi este foarte mare in aceasta perioada, majoritatea magazinelor organizeaza “saptamana reducerilor” – Black Week si cu unele mici exceptii chiar toata luna noiembrie.

Vom vedea ce se va intampla si anul acesta.