Cand este Black Friday?

Actualizare 2021: In acest an Black Friday in Romania se organizeaza de catre eMag in data de 12 NOIEMBRIE 2021. Multe magazine online romanesti vor avea promotii in aceasta zi dar si in 19/26 noiembrie.

In America si in toata lumea unde este organizat, evenimentul Black Friday se tine in ultima zi de vineri din luna Noiembrie. Datorita particularitatilor pietei din Romania, cel mai mare magazin online (eMag) organizeaza Black Friday cu o saptamana sau doua inaintea datei oficiale. Motivele tin mai mult de marketing dar motivul oficial este ca produsele comandate sa ajunga pana in sarbatori, mai precis pana in data de 6 Decembrie cand se sarbatoreste Sf. Nicolae. De la an la an, alaturi de eMag, din ce in ce mai multe magazine online vin cu oferte speciale pentru a profita de campania uriasa de promovare pe care o deruleaza eMag in perioada premergatoare acestui eveniment.

Mai jos sunt listate zilele cand se organizeaza Black Friday in America (ziua oficiala):
– Black Friday 2021 – 26 noiembrie 2021
– Black Friday 2022 – 25 noiembrie 2022
– Black Friday 2023 – 24 noiembrie 2023

In Romania, Black Friday se organizeaza practic de 2 ori, in ziua oficiala si cu o saptamana (sau doua) mai devreme. Dar practica ultimilor ani ne-a aratat ca foarte multe magazine online profita de aceasta perioada pentru a transforma Black Friday intr-un Black Week, adica campaniile de reduceri tin o saptamana si in unele cazuri chiar si o luna.

Black Friday in Romania reprezinta oportunitatea fiecarui roman de a cumpara produse la cele mai mici preturi din cele mai cautate categorii: electrocasnice, audio, video, produse IT, gadgeturi și electronice.